Šodien sanāca parunāt ar vienu cilvēku un izrādījās, ka šis cilvēks nebija dzirdējis par Labdarības maratonu – DOD 5. Tad nu lūk nolēmu – tomēr uzrakstīšu arī es – ja nu gadījumā kāds ikdienas skrienošajā ritmā ir paskrējis garām šai informācijai un varbūt arī vēlas palīdzēt Ukrainas bērniem!

Šogad DOD 5 vāc līdzekļus Ukrainas bērniem. Pievienošos domai, ka nav svešu bērnu! Ja varam palīdzēt – Palīdzam. Un novērtē, ka Tu dzīvo siltumā un mierā, ka mazākais negaidītais troksnis Tevī nerada stresu un bailes.

Neaizmirsīšu to sajūtu, ka 18. novembrī krastmalā man stāvēja sieviete ar bērnu. Viņi priecājās par Latvijas karavīriem – priecājās par to, ka bija arī viņu karavīri. Tas kas mani aizķēra bija pats sākums – sākums, kad tika šautas zalves. Pie katra šāviena viņa salecās. Pie katra šāviņa viņas ķermenis bija panikā. Bail iedomāties ko šie cilvēki ir pārcietuši, kas viņu dzīves ir šķērsojis un runāsim atklāt – viņus ir traumējis. Un tajā brīdī man šķiet otršķirīgi tas, ka Tev šogad būs grūtāks gads dzīvošanā, jo par dzīvošanu un ēšanu būs lielākas izmaksas. Citi par to, ka viņi var dzīvo savā valstī maksā ar savām dzīvībām! Un šeit mēs nerunājam par karavīriem. Tie ir arī daudzi, jo daudzi civiliedzīvotāji – tai skaitā sievietes un bērni. Viņi ar savu dzīvību maksā par to, lai citiem būtu mājas. Mums šeit – tā ir tikai nauda!

Mēs visi tomēr esam saistīti, mēs viens otru tik ļoti ietekmējam. Mūsu darbība vai bezdarbība, smaids vai asara. Tas var ietekmēt ikvienu, kas tajā brīdi arī nav klāt. Un šeit mums ir iespēja reāli palīdzēt un ietekmēt!

No vienas puses – ļoti žēl, ka vispār mums ir jāpiedzīvo šī situācija un vispār ir bijis jānonāk līdz šādai vajadzībai – vākt ziedojumus Ukrainas bērniem un arī visas citas akcijas, kas palīdz Ukrainas tautai. No otras puses – Mēs varam būt lepni, ka esam tik spēcīga tauta, kas spēj saukt lietas īstajos vārdos, spēj saprast mūsu kaimiņus un neskatoties ne uz ko spēj arī palīdzēt. Mēs esam tik stipri cik stipri esam brīžos, kad jāpieceļas, lai kādam palīdzētu un mēs esam spēcīgi! Šajos brīžos pārņem prieks, ka mēs tomēr esam tik spēcīgi!
Cerams drīzāk piedzīvosim beigas šim trakajam murgam mūsu laikmetā – laikmetā kad šķita, ka nekas tāds nav iespējams. Un varēsim laist mūsu draugus Ukraiņus – mājās!

Ziedot vari: https://dod.pieci.lv

Šeit – šī gada DOD 5 himna – ieslēdz subtitrus, lai redzētu dziesmas tulkojumu.