Šis ir pirmais ieraksts (plānā ir izveidot veselu rakstu sēriju) tēmā – Audz, attīsties – mainies. Kas tad šeit slēpjas? Kāpēc es šo visu rakstu? Tad nu lūk, šeit to visu pastāstīšu. Šis ir neliels ievads par maniem secinājumiem un mani, kā arī par to, kas slēpjas zem šīs tēmas.

Var teikt, ka es šobrīd aktīvi mainu savu dzīvi, vai pat precīzāk, veicu nelielus sevis uzlabojumus (zināšanu papildinājumus) – no 1. septembra esmu uzsācis studijas RISEBA programmā Biznesa psiholoģija. Bija vajadzīgas pārdomas, zināms laiks un vēl vairāk pārdomas, līdz nonācu līdz lēmumam uzsākt studijas. Iepriekš jau nedaudz esmu studējis (RTU elektroniku), bet toreiz gan nekas tā īsti nesanāca līdz galam, jo vairāk darbojos pašpārvaldē un tur apguvu daudz dažādas citas prasmes, bet ne to, ko vajadzēja, lai pabeigtu studijas. Tomēr šeit nu es esmu – rakstu šo rakstu par attīstību. No mājaslapu izstrādēs un dažādiem digitālajiem risinājumiem, kā arī aktīvas darbošanās pārdošanā vairāku gadu garumā esmu nonācis līdz rakstam par personības izaugsmi. (Kāpēc?…)

Pirms vairākiem gadiem sāku padziļināti interesēties par personības izaugsmes treniņiem (Life Coach) un sapratu, ka šī nozare man patīk. Ne tikai tāpēc, ka tur var daudz runāt (tie, kas mani pazīst, sapratīs), bet vairāk tāpēc, ka tā ir nozare, kur var palīdzēt citiem. Tomēr, lai palīdzētu citiem, vajag tikt galā pašam ar sevi un protams, nepieciešamas arī zināšanas. Tad, nu lūk, vairākus gadus atpakaļ sākās mans ceļš sevis pilnveidošanā, izprašanā un lielajos plānos kļūšanā par personības izaugsmes treneri. Sāku skatīties dažādus video un, jā, izgāju pat Life Coach apmācības. Tā kā esmu izgājis Life Coach apmācības, tad, tīri teorētiski, varu mācīt visus pa labi, pa kreisi, bet ir viens bet… Šī, manuprāt, tomēr ir nozare, kurā ir jāspēj uzņemties atbildība būt atbildīgam par to, ko Tu dari.

Kāpēc to rakstu? Pavisam vienkārši – jā, man ir zināšanas, izpratne, iespējams redzējums (spēja arī ātri sajust cilvēka stiprās un vājās puses) un vēl, un vēl, un vēl, lai es varētu sākt savas apmācības, bet pagaidām es to nedaru, jo, manuprāt, ir vajadzīgs vairāk, kā tikai Life Coach apmācība. Gribu būt tomēr kas vairāk, kā tikai pliks runātājs par visu ko, sazin ko. Starp citu, nozare visai interesanta! Nav īsti šim visam (vismaz pagaidām) regulējuma un konkrētas sertifikācijas. Tie, kas saka, ka ir sertificēti, tas nozīmē – saņemta sertifikācija no organizācijām, kas uzskata sevi par kompetentām šajā nozarē un izdod savus sertifikātus, principā tas būtu tā, ka es izveidoju biedrību, pasaku, ka esmu eksperts tādā un tādā tēmā un tagad sertificēju speciālistus (protams, tāda maza nianse – Jums par to ir nedaudz jāsamaksā man). Bet es neplānoju iet vieglo ceļu – tāpēc arī esmu uzsācis studijas, lai pēc vairākiem gadiem varētu iegūt jau konkrētu profesiju. Bet tie pagaidām ir tikai plāni un šiem plāniem vajag aptuveni 5 gadus, bet kamēr tie vēl tikai veidojas… Kaut kas jāsāk darīt arī šeit un tagad, bet kas tieši?

Tad, nu lūk, mans šī brīža plāns ir sekojošs – soli pa solim piedāvāšu dažādas sevis izzinošās anketas un kursus, ar kuru palīdzību varēsi augt un attīstīties. Tāpat piedāvāšu savas konsultācijas. Šobrīd pozicionēju sevi kā topošo Personības treneri, kas soli pa solim apkopo savas zināšanas un pieredzi, kā arī pielietojot dažādas metodes dalos ar šīm zināšanām. Visu laiku papildinu zināšanas, lai ar savām darbībām varētu vēl vairāk palīdzēt. Esmu iesoļojis nozarē (kuru tagad mācos) – Psiholoģija un arī Life Coach nozarē ir līdzīgi ētikas un konfidencialitātes principi, tad uzreiz varu pateikt, ka kopumā mans mērķis ir un būs palīdzēt.

Mana apņemšanās un garantija personām, ar kurām sadarbojos

1. Tiek ievērota augstāka konfidencialitāte par to, ko mēs runājam; tas pats attiecas uz testa un apmācību materiāliem, kas ir izlasīti, testi, uz kuriem ir sniegtas atbildes, anketas, kurās ir kāds piedalījies.
2. Klienta intereses 1. vietā – apzinos, ka ar savām zināšanām varu ietekmēt cilvēku viedokļus, tāpēc, apzinoties to, uzņemos atbildību un izplatu tikai pārbaudītu informāciju un zināšanas, kas var palīdzēt, nevis nodarīt ļaunu. Ja redzu, ka cilvēkam vajag profesionāļu palīdzību (kur mana kompetence beidzas), aicinu personas sazināties jau ar citiem speciālistiem. (Neplānoju būt guru ar “savu patiesību” sludināt, ka visa pārējā pasaule neko nesaprot un ir slikta.)
3. Ir Personības izaugsme un ir zinātne. Ir sevis pilnveidošana un augšana un ir noteikumi un principi, kas jāievēro mums visiem, lai veidotos veselīga sabiedrība. Kā jau 2. punktā rakstīju, ja redzu, ka klientam ir nepieciešama vēl kāda profesionāļa palīdzība un/vai konsultācija, aicinu to atrast un varbūt pat kaut kādā mērā palīdzu nonākt līdz situācijas atrisināšanai. Jo, būsim reāli, ir brīži, kad vienkārši ar labām domām un pašizaugsmi būs par maz.
4. Labprāt uzklausīšu ierosinājumus un ieteikumus (vēlams personīgā saziņā) par to ko varbūt man vajag darīt savādāk vai arī kā varu palīdzēt citiem. Jo mans mērķis un tas kāpēc es to daru – man patīk strādāt ar cilvēkiem un ir forša sajūta un apziņa, ka vari kādam palīdzēt.

Tātad viss ir sācies! Es esmu uzrakstījis par saviem šī brīža plāniem. Tuvojas Jaunais gads, kad visiem būs lielās apņemšanās mainīt savas dzīves, un šeit esmu es, kas varbūt pat varēs Tev kādā veidā palīdzēt. Ja esi nonācis tik tālu – līdz šī raksta nobeigumam – Paldies! Prieks, ka esi izlasījis, un ceru, ka Tev mans stāsts šķita interesants (vai vismaz ļāva nedaudz iepazīt mani un manus principus) un Tev pat radās vēlme un interese uzsākt sadarbību, – tad droši raksti man un es ticu, ka varēšu Tev palīdzēt sasniegt Tavus mērķus vai palīdzēt izmainīt kādas situācijas (lietas, notikumus u.tml.) Tavā dzīvē, kas šobrīd Tev traucē.

Nobeigumā kopsavilkums

Vēlos tikai vēlreiz atkārtot, ka šobrīd arī es tikai mācos un pilnveidojos, tāpēc dotajā brīdī (2022. gada 13. decembrī) un vēl kādu laiku uz priekšu varu droši teikt, ka savus pakalpojumus Personības izaugsmes treniņos sniegšu pret brīvi izvēlētas summas no Tavas puses. Jo apzinos, ka programma vēl tikai tiek izstrādāta un tad kad redzēšu ka ir konkrēti rezultāti un programma būs gatava, tad situācija noteikti mainīsies. Tāpēc, ja Tevi nebiedē tas, ka laika gaitā programma var tikt mainīta, ka var būt situācijas, ka izmēģinām dažādus testus (attiecīgi iepazīsti sevi) un uzdevumus, lai saprastu, kas strādā labāk, pretī iegūstot pašizaugsmi, sevis iepazīšanu, pārmaiņas savā dzīvē, tad piesakies, rakstot man privāto ziņu Facebook vai Whatsapp.

Tēmas kādās esmu uzsācis konsultācijas:

  • kā atrast sevi un savus mērķus;
  • laika menedžments un plānošana;
  • kā nebaidīties uzņemties atbildību;
  • sevis izzināšanas un iepazīšanas kurss (ļoti plašs kurss, tas ir kā bāzes kurss, kurā tiek atklātas visas Tavas stiprās un vājās puses,iespēja paskaties uz sevi no citiem skatu punktiem. Plus sāc arī labāk izprast apkārtējo pasauli un cilvēkus Tev līdzēs);
  • motivācija un domāšana;
  • un citas tēmas, kas formulēsies veidojot dažādus Mini moduļus.

Ko sagaidu no tiem, kas piesakās:

  • vēlmi mainīt sevi;
  • gatavību pildīt dažādus uzdevumus/testus;
  • uzdrīkstēšanos pārvarēt sevi;
  • atklātību un godīgumu pret sevi un mani;
  • laiku šim visam (rēķinies, ka tas tomēr prasīs laiku no Tavas ikdienas).

Vēlreiz aicinu, ja Tev šķiet, ka esi gatavs izmēģināt ko jaunu, attīstīties, izmanto šo iespēju, droši piesakies rakstot man privāto ziņu Facebook vai Whatsapp par pārējo vienosimies; Uz papildus jautājumiem, kas radās, vai vēlies precīzāku informāciju – raksti privātu ziņu un es atbildēšu.

Foto vectorjuice no Freepik