Kā interesanti notiek. Bieži vien mēs esam tik ļoti pārņemti ar dzīves notikumu kritizēšanu, citu cilvēku nesaprašanu, ka aizmirstam – varbūt mums pašiem nemaz nav taisnība.

Šodien nejauši ieraudzīju šo gif bildi:

Ir Tava taisnība ir mana taisnība un ir TAISNĪBA!, Mārtiņš Doniņš

Manuprāt šī bilde ļoti labi parāda cik dažādi mēs varam paskatīties uz vienu un to pašu lietu dzīvē. Kas vienam varbūt ir labs, citam slikts, kas vienam šķiet pareizais solis, citam nepareizais.

Mūsu lēmumi un rīcība dzīvē ir ļoti saistīta ar to ko mēs esam pieredzējuši, kāda ir bijusi mūsu dzīves skola un pieredze. Nedomā, ka esi tik īpašs – arī otram cilvēkam ir tieši tā pat. Labi, ja jūs abi to saprotat, sliktāk, ja to saprot tikai viens. Vēl sliktāk, ja to nesaprot ne viens ne otrs – tad ir kā galvas dauzīšana pret sienu.

Lai vai kā, ar šo rakstu un bildi vēlējos tikai likt nedaudz aizdomāties. Pirms nākošreiz nosodi otru – padomā kāds varētu būt skatu punkts no viņa puses. Pirms nākošreiz dusmojies uz otru – mēģini izprast tā cilvēka motīvus. Tas nenozīmē, ka Tev jāpiekrīt visam un jāatbalsta viss ko dara citi. Tas nozīmē tikai to, ka mums vajadzētu mēģināt vairāk vienam otru saprast.

Un kā domā Tu? Kāda ir Tava pieredze?